TIPOVI POVEZA

▼ Opis

1: Klamovanje

Verovatno najčešći i najekonomicniji način povezivanja. Žica prolazi kroz prevoj a zatim se savija i prihvata unutrašnje listove. Isti princip ali vizuelno razlicit od heftanja.

2: Polukružno klamovanje

Slično prethodnom postupku, samo sa drugom svrhom. Žica ima funkciju da na zadnjem delu formira polukružnu zakačku, koja omogućuje da se više dokumenata odlože u registrator.

3: Unutrašnje klamovanje

Žica ne prolazi kroz riknu već nekih 5 do 10mm od rikne. Obično se koristi kod proizvoda koji imaju deblje unutrasnje listove ili sa ciljem da se sakrije klamovan povez.

4: Šivenje

Slicno kao klamovanje samo se umesto žice koristi konac. Tabaci se šiju dužinom cele rikne. Najčešće se primenjuje kod knjiga debljine od 1/4” (1,61 cm) do 3” (7,62 cm).

5: Lajmovanje

Štos papira koji se lajmuje seče se po strani na kojoj će biti povez, nakon čega se površina koja će prijanjati lepilu čupa i zarezuje da bi se lepak bolje vezao za nju.

6: Povez Trakom

Za ovaj metod je potrebna samolepljiva traka koja se lepi duž rikne u nameri da drži koricu i unutrašnje listove u fiksiranom položaju. Obicno su unutrašnji listovi već pričvršćeni radi boljeg prijanjanja.

7: Povez Nitnama

Rupe se buše kroz celokupni dokument. Zatim se uvlače nitne ili šraf koji se sa druge strane pričvršćuje namotajem. Uglavnom se kriste za knjige uzoraka (model lepeze).

8: Tvrd Povez

Tip tvrdog knjiznog poveza . Može se izabrati nekoliko varijanti, ali je obicno odredjeni broj tabaka ušiven (tabak na tabak, u tabak). Zatim se nanosi sloj lepka i povezuje sa riknom.

9: Plastični umetak

Jednostavan način pomoću troslojnog plastičnog dodatka koji se umeće. Dve strane pritiskom deluju na stabilnost knjižnog bloka, dok treći služi kao oslonac za riknu.

10: Povez plastikom ili češljem

Ekonomičan metod pogodan za priručnike, kopije i prezentacije. U otvorenom položaju plastika prijanja uz podlogu i dokument nije izdignut kao kod spirale.

11: Povez Spiralom

Praktičan način povezivanja reklamnih blokova, prezentacija i notesa. Udaljenost okaca podesiva, u većini slučajeva 5mm. Prema ovom principu iz jednog okca ide jedna žica.

12: Povez Spiralom

Praktičan način povezivanja reklamnih blokova, prezentacija i notesa. Udaljenost okaca podesiva, u većini slučajeva 5mm. Prema ovom principu iz jednog okca idu dve žice.

Kancelarijski mat.

Po popularnim cenama možete naći veliki izbor kvalitetne biroopreme - olovaka, tehničkih pomagala, flomastera, sveski, rokovnika i kalendara, kancelarijskog papira u svim potrebnim formatima.

Obrazac za ponudu

Skinite i popunite upit, a zatim nam prosledite na mail. U najkraćem mogućem roku ćete dobiti cenu.

Najnoviji projekti

Izrada pakovanja za Nero espresso Objavljeno 03 Feb 2015
Katalog Alta Moda Objavljeno 03 Feb 2015

Kontakt

Print Promet
36000 Kraljevo, Đure Dukića 163
telefon/fax: +381 (0)36 379 060
e.mail:office@print-promet.rs

Id obrazac